Výzva na predloženie prípadových štúdií o úspešných novousadlíkoch na vidieku, ktorí prispievajú k rozvoju lokálnej ekonomiky

Hľadáme inšpiratívne príbehy ľudí, ktorí sa rozhodli zameniť život v meste za život na dedine a vidiek im učaroval. Radi by sme ich zviditeľnili, sprístupnili, aj ocenili tým, že o tých najzaujímavejších spravíme video reportáže.

Vítame príbehy obohacujúce život na našom vidieku a prispievajúce k trvalej udržateľnosti života tých, ktorí na vidieku žijú.

Novousadlíkov vnímame v tomto kontexte ako ľudí, ktorí prispievajú k vidieckej ekonomike, t.j. venujú sa ekonomickým aktivitám na vidieku, vrátane

  1. pôdohospodárstva,
  2. turizmu a voľnočasových aktivít,
  3. obehovej ekonomiky,
  4. energetiky,
  5. spracovateľského priemyslu,
  6. atď.

Všetky príbehy sa zverejňujú v slovenčine na tomto webe a v angličtine na stránke výskumného a inovatívneho projektu PoliRural https://atlasbestpractices.com/polirural/. Môžeme tak inšpirovať aj za hranicami našej krajiny.

Doteraz sme na našom webe zverejnili niekoľko prípadových štúdií.

Ľudské príbehy sú mocným nástrojom, ktorý sa dotýka priamo nášho srdca. Dobrý inšpiratívny príbeh nás motivuje k tomu, aby sme si splnili túžby nášho srdca a naše sny. Vidíme konkrétny príklad, ako sa to dá a núti nás to k aktivite. Možno nám poskytne práve tie správne dôvody na to, aby sme konečne prijali kľúčové rozhodnutie pre náš ďalší život.

Život na vidieku je otázkou životného štýlu, ktorý sa rozhodneme žiť.

Poďme sa preto navzájom inšpirovať a motivovať!

Prosíme prihláste sa alebo nám dajte vedieť o niekom koho poznáte vo Vašom okolí a pošleme následne bližšie informácie, ako postupovať. Nie je to časovo náročné.  

Kontakt: [email protected]

Prihlasovať sa dá priebežne.

V kategórii Aktuality zo dňa 14 apr. 2021.

Zostaňme v kontakte

V prípade otázok, pripomienok, návrhov nás môžete kontaktovať prostredníctvom tohto formulára, ďalšie kontaktné údaje na jednotlivých partnerov projektu za Slovensko nájdete v sekcii Kontakty.


Slovenský tím Polirural